Informatiebronnen

Ben je op zoek naar een arts homeopaat?

Op de website van de Unio Homeopathica Belgica (http://www.homeopathie-unio.be/nl/algemeen/unio/leden-unio) vind je per provincie een lijst van homeopathische artsen, dierenartsen en tandartsen die lid zijn de UHB.

 

 

 

"Dodelijke medicijnen en georganiseerde misdaad", een boek van Prof. Peter Gøtzsche

Medicijnen zijn na kanker en hart- en vaatziekten de belangrijkste doodsoorzaak. Dat zou aanleiding moeten zijn voor een nationaal gezondheidsalarm en een parlementaire enquête over de overheid die de gezondheid van burgers heeft uitgeleverd aan de farmaceutische industrie. In plaats daarvan overleggen ambtenaren van het ministerie ‘met de benen op tafel’ met vertegenwoordigers van de industrie. Ministers tekenen contracten waarin zij beloven de afspraken over de prijzen van nieuwe geneesmiddelen geheim te houden. De Deense arts en onderzoeker Peter Gøtzsche, die zelf jarenlang werkzaam was in de farmaceutische industrie, laat zien dat deze industrie niet alleen patiënten, maar ook artsen voor de gek houdt met frauduleuze praktijken. ‘Er is veel moed voor nodig om klokkenluider te worden’, aldus Gøtzsche.

Met een voorwoord van Bert Keizer
Het boek van Peter Gøtzsche is bekroond met de British Medical Association’s Book Award. Bert Keizer heeft het voorwoord bij de Nederlandse vertaling geschreven. Hij zegt: ‘Niemand heeft het probleem van Big Pharma zo onweerlegbaar, systematisch en nietsontziend op tafel heeft gelegd als de Deense hoogleraar Peter Gøtzsche. De farmaceutische industrie maakt zich schuldig aan misdadige praktijken op systematische schaal. De grote farmaceuten verdoezelen onderzoeks-resultaten, verzwijgen bijwerkingen, kopen artsen om, infiltreren nascholingen, corrumperen patiëntenorganisaties, plaatsen leugenachtige advertenties en bedriegen tijdschriftredacties via ghostwriters. Ze verdienen miljarden met hun dubieuze pillen door te liegen over de kosten van ontwikkeling en productie.’

ISBN: 9789047707349 | Uitvoering: Paperback | Prijs: € 24,99

https://lemniscaat.nl/boeken/dodelijke-medicijnen-en-georganiseerde-misdaad/

Onze partners en relaties zijn waardevolle bronnen van informatie over homeopathie